فیلم درباره اسکیزوفرنی
فیلم درباره اسکیزوفرنی (Schizophrenia)
اسکیزوفرنی یک نوع بیماری اختلال روانی با شرایط خاص است که زندگی شخصی و حتی کاری فرد را تحت تأثیر قرار میدهد. بیمار اسکیزوفرنی هذیان میگوید و مطالبی را بر زبان میآورد که واقعیت ندارند. نشانهها و علائم اسکیزوفرنی بسیار شبیه به دیگر اختلالهای روانی است. این اختلال در دسته شدیدترین بیماریهای روانی قرار دارد و قدرت درک واقعیت را از فرد میگیرد. بیمار درگیر با این بیماری وحشتزده است و رفتاری خارج از حالت طبیعی از خود نشان میدهد. این ویژگیها باعث میشود تا شیزوفرنی را به عنوان ناتوانکنندهترین نوع بیماری روانی بشناسیم. این بیماری روابط اجتماعی فرد را تحت تأثیر قرار میدهد و متأسفانه قابل درمان بهطور کامل و قطعی نیست. فردی که به اسکیزوفرنی مبتلاست در فکر کردن و نشان دادن عواطف ضعیف میشود. اکثر این افراد، دیگر مشکلات روانی مثل افسردگی، اضطراب و حتی اختلالات مصرف مواد اعتیادآور را نیز دارند. این بیماری که بیشترین شیوع آن در دوران جوانی اتفاق می افتد، با ایجاد تغییرات شدید در شخصیت و رفتار فرد مبتلا، زندگی او را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد.
علایم این بیماری شامل تغییر در الگوی فکری، وسواس و توهمات هستند که به شکل مستمر و مداوم حضور دارند و میتوانند باعث تبدیل شدن زندگی فرد به یک کابوس برای او شوند. بیماری اسکیزوفرنی اختلال روحی است که در حدود یک نفر در هر صد نفر به آن مبتلا میشوند و در بین مردها و زنان به یک اندازه شایع است و همچنین در جوامع شهری و بین گروههای اقلیت بیشتر مشاهدهشده است.
علت بیماری روانی اسکیزوفرنی هنوز مشخص نیست. به نظر میرسد که از ترکیب چندین عامل مختلف که در افراد مختلف متفاوت است به وجود میآید. این عوامل شامل:
- ژن
- صدمات مغزی
- داروهای روانگردان و الکل
- شاهدانه علف و ماریجوانا
- استرس
- محرومیتهای دوران بچگی
علائم مثبت اسکیزوفرنی شامل:
هذیان: باورهای عجیبوغریبی هستند که ریشه در واقعیت نداشته و شخص حتی پس از روبرو شدن با حقایق نیز از آنها دست بر نخواهد داشت.
توهم: شامل درک احساساتی است که واقعی نیستند. شنیدن صداها شایعترین توهم در افراد مبتلابه اسکیزوفرنی است. انواع دیگر توهمها شامل دیدن چیزهایی که وجود ندارد، بوهای عجیبوغریب، طعم و مزه عجیب دردهان شما و احساس اینکه روی پوست شما چیزی وجود دارد، حتی اگر هیچچیز بدن شمارا لمس نکند است.
کاتاتونیا (Catatonia): شرایطی که در آن شخص به لحاظ جسمی در یک وضعیت خاص بهصورت طولانیمدت ثابت میشود و اصطلاحاً مانند مجسمه میشود.
علائم منفی اسکیزوفرنی را هم میتوان با این نشانهها شناخت:
فقدان احساس یا محدود بودن احساسات فرد
صرفنظر کردن از خانواده، دوستان و کاهش فعالیتهای اجتماعی
کاهش انرژی
کم صحبت کردن
کمبود انگیزه
از دست دادن لذت یا علاقه در زندگی و فعالیتهای روزمره
عادات بهداشتی و تغذیهای ضعیف
علائم شناختی اسکیزوفرنی
علائم شناختی هم عبارتاند از:
عملکرد ضعیف اجرایی
اختلال درتمرکز یا توجه کردن
اشکال در حافظه کاری (توانایی استفاده از اطلاعات بلافاصله پس از یادگیری آن مختل میشود)
عدم آگاهی از علائم شناختی
در مردان، علائم اسکیزوفرنی معمولاً در اوایل تا اواسط دهه ۲۰ شروع میشود. در زنان، علائم معمولاً در اواخر دهه ۲۰ شروع میشود. اسکیزوفرنی در کودکان و افراد بالای ۴۵ سال شایع نبوده و بهصورت نادری دیده میشود.
۱. ذهن زیبا (A Beautiful Mind)
وقتی صحبت از سینما و شیزوفرنی میشود، نخستین فیلمی که به ذهن میرسد همین ذهن زیباست. این فیلم برگرفته از زندگی واقعی ریاضیدانی معروف بهنام جان نش (John Nash) است که بهخاطر ابتلا به شیزوفرنی، افرادی خیالی را در کنار خود میبیند، مثلا فردی که مأمور سازمان سیاست و از او میخواهد در پروژههای جاسوسی شرکت کند.
۲. دانی دارکو (Donnie Darko)
این فیلم داستان پسر نوجوانی است که در توهمات خود خرگوشی غولپیکر و کریه را میبینید. این خرگوش به پسر میگوید که دنیا در مدت کوتاهی به پایان میرسد و او را تشویق به کارهای خلاف و نادرست میکند.
«دانی دارکو» نگاه جذابی به شیزوفرنی دارد و از زاویهای متفاوت و نو به این بیماری نگاه میکند. بازی جیک جیلنهال که در آن سالها بسیار جوان بود هم در این فیلم بسیار دیدنی است. «دانی دارکو» از فیلمهای جریانساز و مهم در حوزه روانشناسی است.
3. درخشش (Shine)
فیلم درباره زندگی نوازنده استرالیایی، دیوید هلفگات، است. او به شیزوفرنی مبتلا بوده و زندگی سخت و پرفرازونشیبی داشته است. رؤیای بدلشدن به پیانسیتی ماهر در زندگی او نیمهکاره مانده است و او در طول فیلم تلاش میکند که بالأخره به آن جامه عمل بپوشاند.
۴. شاه ماهیگیر (The Fisher King)
این فیلم از اسکاریهای فهرستمان است که جایزه بهترین بازیگر زن نقش مکمل را از آن خود کرده است. بازیهای فیلم درخشاناند و موضوعش هم جذاب است. «شاه ماهیگیر» درباره زندگی مردی است که قصد پایاندادن به زندگیاش را دارد. او در حادثهای با اراذل و اوباش درگیر میشود و بیخانمانی مبتلا به اسکیزوفرنی به کمکش میآید.
۵. پروفسور و مرد دیوانه (The Professor and the Madman)
این فیلم کارگردانی ایرانیآمریکایی بهنام فرهاد صفینیا دارد. داستان هم از کتابی بهنام «جراح کروتورن» اقتباس شده است. فیلم درباره زندگی جِیمز مورِی است که در قرن ۱۹ میلادی فرهنگ واژگان انگلیسی آکسفورد را نوشت.
در این مسیر، پزشک جراحی که در بیمارستان روانی بستری و مبتلا به شیزوفرنی بوده ۱۰هزار واژه را به مورِی پیشنهاد داده است. داستان جذاب این فیلم هم نشان میدهد که مبتلایان به بیماریهای روانی لزوما افرادی ناکارآمد و بیفایده برای اجتماع نیستند.
۶. پناه بگیر (Take Shelter)
فیلم «پناه بگیر» نشانههای شیزوفرنی را دقیق نشان میدهد. در این اثر مردی مبتلا به اسکیزوفرنی را میبینیم که مدام به اطرافیانش شک دارد و توهمات و خیالاتش واقعیت را برایش مخدوش میکنند.
۷. بنی و جون (Benny and Joon)
«بنی و جون» یکی از جذابترین فیلمهای این فهرست است. البته در فیلم مستقیم به بیماری شیزوفرنی اشاره نمیشود، اما یکی از شخصیتهای اصلی نشانههای این بیماری را دارد.
بنی خواهری مبتلا به شیزوفرنی بهنام جون دارد. این خواهر و برادر بعد از فوت پدر و مادرشان با هم زندگی میکنند. بنی از خواهرش مراقبت میکند و هوای او را دارد.
۸. عنکبوت (Spider)
مردی مبتلا به شیزوفرنی در خیالات آشفتهاش به دوران کودکی خود بازمیگردد. در این سفر ذهنی و بیمارگونه حقایقی از کودکیاش را به خاطر میآورد که خبر از سرگذشت تلخش دارند.
۹. برهان (Proof)
آنتونی هاپکینز در نقش استاد برجسته ریاضیات ظاهر میشود که با بیماری اسکیزوفرنی دستوپنجه نرم میکند. او دختری دارد که شباهتهای زیادی به او دارد، هم از نظر روانی و هم از نظر استعداد در ریاضیات.
۱۰. تکنواز (The Soloist)
این فیلم درباره نوازندهای بااستعداد است که به شیزوفرنی مبتلا شده و تنها در خیابانها زندگی میکند. روزنامهنگاری با کشف نوازنده سعی میکند به اوضاع نابسامان زندگی او سروسامانی بدهد.
این داستان از واقعیت الهام گرفته شده است و از رنجهای موسیقیدانی خبره میگوید که پس از فوت مادرش روانه خیابانها میشود و زندگی بهشدت تلخ و سختی را پیش میگیرد. او چنان چیرهدستانه و زیبا مینوازد که خبرنگاری اتفاقی متوجهش میشود و ماجراهای فیلم رقم میخورند.
۱۱. نقشههای ستارگان (Maps to the Stars)
«نقشههای ستارگان» فیلم جذابی است، هم از نظر بررسی بیماری اسکیزوفرنی و هم از نظر مطرحکردن ناهنجاریهای رفتاری مختلف در شخصیتهای متعدد فیلم. «نقشههای ستارگان» به مقوله شهرت هم نگاهی عمیق دارد و از زاویه دیدی خشن و عریان به نقد جامعه شهرتزده مشغول میشود.
در این فیلم، شخصیتی مبتلا به شیزوفرنی وجود دارد که رازی را در دل نگه داشته است. اگر این راز برملا شود، زندگی چند نفر تحتتأثیر قرار میگیرد؛ نوجوانی که بهتازگی و به طرز عجیبی در دنیای هالیوود مطرح شده است، ستاره سینمایی دچار مشکلات روانی و یک روانشناس. زندگی اینها به یکدیگر گره خورده است و فیلم را دیدنی میکند.
۱۲. وقار وحشی (Savage Grace)
«وقار وحشی» از آن فیلمهایی است که زاویه دید جذاب و جدیدی را برای گفتن از مشکلات روان انتخاب میکند. این فیلم که برگرفته از کتابی به همین نام است، داستان پیچیده پسری را روایت میکند که مبتلا به شیزوفرنی است و از نظر هویت جنسی هم مشکلاتی دارد.
13. تمیز، تراشیده شده (Clean,Shaven)
در یکی از فیلم هایی که با نگاهی دقیق و واضح در مورد اسکیزوفرنی ساخته شده، پیتر گرین نقش مردی به نام پیتر وینتر را بازی می کند که به تازگی از موسسه ی روان درمانی مرخص شده است. پیتر که شدیداً در تلاش برای برقراری ارتباط با دختر و مادرش است و می خواهد به زندگی عادی برگردد، از توهمات و هذیان های معمول در بیماری اسکیزوفرنی رنج می برد.
- جهت دانلود راحت تر فایل ها چند قسمت تقسیم شدند
گزارش خرابی لینک پسورد فایل : ندارد
دیدگاهتان را بنویسید